Woonbeurs 2014

Vorige Artikel 10 van 14 Volgende

Het was een beetje thuiskomen dit jaar tijdens de Woonbeurs, dat van 30 september t/m 5 oktober plaatsvond in de RAI. Net als vorig jaar verzorgden we de catering voor het opbouwteam, het organisatiekantoor, de B2B lounge en de persruimte van dit jaarlijkse woonspektakel. Ons tijdelijk onderkomen, de B2B lounge, was een oase van rust in de hectiek en drukte van de beurs. Marie-Gon, veel gevraagde styliste en dit jaar verantwoordelijk voor 'the look and feel' van de Woonbeurs, had voor de ruimte een mooie balans gevonden tussen een zakelijke en stemmige, maar toch warme uitstraling. Zwarte wanden en tafels, bruin tapijt en grijze krijtstreep stoffen afscheidingen werden opgelicht door houten meubels, een royale leren bank, koperen lampen, een rijke verzameling vetplanten en luchtige bloemboeketten.

First Eet touch
We voegden daar zelf nog een vleugje upcycling/recycling aan toe (dat hoort nu eenmaal bij ons!) door het bestek en de servetten per tafel te verzamelen in oude, glazen conserven potten. Een ander detail was onze dagelijks wisselende menukaart geprint op kraftpapier dat mooi kleurde bij de andere warme tinten in de ruimte. De bar hadden we eigen gemaakt door het gebruik van onze vintage schalen en borden voor de homebaked sweets daarnaast schitterden onze Mason Jar lemonade dispensers. Als bescheiden 'showstopper' hadden we op de hoek van de bar een grote stolp geplaatst met daaronder een verzameling van vetplantjes en cactussen. Het is altijd leuk om ergens je eigen draai aan te geven zeker als het past in de omgeving.

Woontrends: what's (still) hot?
Van de rest van die omgeving hebben we gelukkig in het weekend van de beurs ook even kunnen proeven. Op zaterdag konden we even een ronde maken langs de stands. Het bleek een bevestiging van kleuren, materialen en sferen die ons erg aanspreken: nog steeds veel vintage/industrieel design, maar nu in een meer eigentijdse toepassing zoals te zien was in het assortiment (stoelen) van De Machinekamer. Oceaangroen, knalgeel en taupe kleuren al een paar jaar onze huiskamer en zijn nog helemaal 'ok' (yeah!) blijkt uit één van de sfeercontainers van Karwei, gestyled door Stylecookie. Bij deze klusgigant zag je, net als bij andere stands, veel (vet)planten en cactussen maar ook koper accenten, die je overigens ook terugvindt in ons assortiment - hint, hint -;). De vormentaal van veel producten is, gelukkig, nog steeds vrij 'clean'. De overdaad zit 'em eerder in de rijke materialen en kleuren (pastel, maar dan vetter).

De stand van verf en behangprodcent Litte Greene was prachtig en ondergebracht, samen met een aantal andere klassieke merken, in een soort kopie van de Milanese Galleria Emanuele Vittorio II. Het was een extravagante opzet die goed paste bij dat hogere segment. Het 'koninklijk' huis dat eerder in het VT Wonen magazine stond en nu live te bewonderen was, sloot daar mooi op aan. Het eindpunt voor ons was het VT Kafé waar we onder een immense kroonluchter gemaakt van lichtsnoeren al koffie sippend en cake etend even konden bijkomen van de beurs en een superdrukke week. 

Foto's via ViewPR

© 2014 - 2024 First Eet | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel